Utmaningen med att ha två barn och få in sin träning

Det här med att vara tvåbarnsförälder och va två som gärna tränar en hel del kan ju vara ganska så utmanande. Både jag och Ida har ju väldigt ofta uppsatta mål som tex tävlingar eller andra träningsutmaningar som vi tränar mot. Tävlingsmänniskor som vi båda är vill man ju inte bara delta i dessa utan även prestera och sätta personliga rekord. Det innebär ju att det krävs en hel del träning för att lyckas nå dit. 

Man undrar ju ofta vad man gjorde med all den tid man hade innan man skaffade barn. Då fanns ju egentligen all tid i världen till att hinna med både träning, andra sidoprojekt och fritidsintressen och hemmet. Nu krävs det ett helt annat fokus och planering och även en hel del prioriteringar för att hinna med allt detta. Nyckeln för våran del har varit att sätta sig ner och göra en grov planering av vilka pass vi vill få in i veckan först. Vissa träningar är redan förutbestämda tex mina simpass med Lass masters och Idas instruktörspass på spinningcykeln. Sen får man börja lägga in resten av träningen där det får plats helt enkelt. 

Ofta möts vi bara i dörren hemma. När den ena kommer hem så åker den andra. Ett bra sätt att få in träningen kan va att använda sig av tid som ändå går till spillo vid olika tillfällen. Som ex så händer det att jag får in dagens löpning till och från jobbet i stället för att cykla som jag vanligtvis gör. På så sätt får jag ihop både 7 km på morgonen och 7 km till på efter eftermiddagen hem från jobbet. Totalt alltså 14 km löpning den dagen. Träningen gjord alltså när man kommer hem. Likaså till mina svärföräldrars husvagn i Vadstena på sommaren. Dryga fem mil dit, äta, bada, sola och sedan fem mil hem igen. Tid i bil som du lika gärna kan spendera på cykeln. Det finns alltid tid till att få in sin träning med andra ord. 

 

Här ovan jag och min bror Peter som väntar i Söderköping på våra respektive familjer. Ett stort lass med glass och sen vidare hem igen.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s