Min simhistoria

Min simkarriär började redan som liten. Exakt ålder minns jag inte. Gick nog alla simskolor som fanns från början men slutade någonstans efter första crawlskolan. På den tiden spelade man fotboll också och tyvärr, så här i efterhand, valde man fotbollen framför att fortsätta simma. Många år senare tog jag åter upp simningen. Vid det laget hade man glömt det mesta som har med simningteknik i någon form att göra. Den bestod mest av någon typ av pensionärssim. Crawl va inte att tänka på att försöka sig på. Anledningen till att jag tog tag i att åter lära mig simma va att jag skulle sätta igång och träna inför min första Ironman 2011. Min sambo Ida och jag sprang på en kurs som LSF (Linköpings simidrottsförening) hade startat. Vi anmälde oss till nybörjargruppen där jag var med en gång. Sen tyckte simcoachen att jag nog gjorde bäst i att flytta upp till fortsättningsgruppen där jag blev kvar en termin. Utvecklingen gick framåt, så efter en termin i fortsättningsgruppen flyttade jag upp ytterligare ett steg till tävlingsgruppen under ledning av Peter Boquist. 

Sedan två år tillbaka simmar jag med Lass masters. Det är en grupp för gamla simmare och satsande motionärer som vill ha lite extra sparring på träningarna och vill tävla på masterstävlingar. Trivs kanonbra med detta roliga och duktiga gäng. 

  

Just nu längtar man ju till våren. Simning ute i sjöar och åar är ju snäppet roligare än att nöta längder i en klorbassäng. Blir det en bra vår så går det nog att göra premiär redan i maj. Min gräns går runt 13 grader. Men det kan ta en stund innan jag tar mig i. Är något av en badkruka trot eller ej. Men så fort man pinat sig ner i horisontalläge och simmat några meter så är det inga bekymmer. Dryga tre månader kvar. Sen börjar öppetvattensässongen. 

  

En kommentar Lägg till

  1. Lotta skriver:

    Haha…skönt att du är pepp redan nu! Tre månader går fort. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s