Born to run?

Senaste månaden har det varit två steg fram och ett tillbaka. Mest på grund av lite förkylningar och andra diffusa symptom som jag tolkat som ett tecken på att ta en vilodag extra. Hellre det än att missa två veckors träning. Idag va tanken att jag skulle köra ett litet längre löp på morgonen innan frukost. Har haft lite problem med småtäppt näsa på nätterna men inte varit snorig eller haft ont i halsen. Så jag kollade vilopulsen när jag steg upp idag och den verkade normal.  Bestämde mig för att jogga iväg och se hur pulsen va under lätt ansträngning. Efter några kilometer låg den där den brukar när jag kör långt och lugnt. Skönt. Solen sken och temperaturen låg runt minus sju grader. Helt perfekt med andra ord. Bestämde mig för att ta en runda som min svåger Per introducerade mig för några veckor sedan. Den sträcker sig utmed Linköpings  flygplats och förbi flygklubben rätt ut i skogen. En hel del obanad terräng blandat med traktorstigar och grusväg. Tänk er, ingen kan höra dig skrika om det händer dig nåt, terräng. Kom fram till ett fint ställe på vägen där jag tänkte att jag skulle ta den obligatoriska träningsselfien. 

  
Tog bilden och stoppade ner telefonen igen och sprang vidare. Kom tio meter innan jag föll som en fällt träd med vänster ben och knä före rätt ner i hårt fruset mackadam. Dom svordomarna som uttalades va tur att ingen hörde. Smärtan va obeskrivlig. Pulserande värk i hela knät. Att benpipor skulle sticka ut hade inte gjort mig förvånad. Låg i ett tjugotal sekunder och jämrade mig innan jag bestämde mig för att rulla upp dom sargade tightsen över vaderna och upp över knät. Snälla inga synliga benpipor. Det va det inte heller. Men djupa rivsår och en stor skinflik va ingen vacker syn heller. Vad gör jag om jag inte kan stödja på benet då? Hade knappa fem kilometer kvar hem och tre kilometer ut till närmsta väg. Reste mig upp och testade att stödja på benet. Det verkade gå bra. Testade att ta några steg och även lunka lite försiktigt. Funkade hyfsat. Bara att ta sig raka vägen hem innan knät bestämmer sig för att ge upp. Väl hemma stelnade knät till och sen har jag haltat mig fram här hemma hela dagen. Återstår och se imorgon och kommande dagar hur det känns. 

Nu ska jag fortsätta att läsa den här. Känns som ett hån just nu. 

  

3 kommentarer Lägg till

 1. Josef Boberg skriver:

  Krya på Dig !

  Sliter det ej på kroppen att springa ofta och mycket ?

  1. DanielÖjergren skriver:

   Tack så mycket. Jo det kan slita en del. Men försöker tänka på återhämtningen så mycket som möjligt. Alla pass är ju inte så högintensiva heller. Mycket träning är på ganska låg intensitet också.

 2. Ida skriver:

  Du borde hålla dig till vägar där det är lätt att plocka upp dig i sådana här lägen ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s