Mina 3 bästa träningsappar 

Det finns en hel djungel av tränings- och hälsoappar där ute. Många är enligt mig bara skit. Alldeles för dåligt användargränssnitt som gör att man tappar intresset med en gång och får en att omedelbart radera appen igen. Eller så är dom en sämre kopia av en annan liknande app. Oavsett om det kommer till en träningsapp eller en app av nåt helt annat slag så ska den va lättförståelig från start. 

Här kommer mina tips:

Full fitness: Din personliga tränare
Den första är kanonbra om man vill sätta ihop sitt eget styrketräningsprogram. Finns mängder med färdiga program för nybörjaren men även sportspecifika upplägg för tex löpare, simmare och cyklister. Innehåller även instruktionsvideos till många av övningarna. 

 


My Tri Swim Coach

Nästa tips är lite inriktat mot triathlonsimning. I appen kan man sedan välja mot vilken distans man vill träna inför. Efter att du valt distans så får man förslag på färdiga träningsupplägg inklusive vilken fart man ska hålla. Ett stort plus är att den även innehåller massor med bra teknikövningar som man har nytta av.


Armhävningsträning

Till sist en av mina favvorit träningsappar. Det blir inte mycket enklare än så här. Det hela går ut på att man ska göra armhävningar. Målet är att till slut kunna klara att göra 100 armhävningar i ett sträck. Armhävningar är min absoluta favvo övning här hemma när det inte finns tid till att ta sig iväg till gymet. Övningen tränar både axlar, armar, rygg och mage.  
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s